TeslaOwnersDenmark.dk

Pressemeddelelse: Tesla leverer de første Model Y i Danmark fra Gigafactory Berlin-Brandenburg

29. Mar 2022 af Kim Lundberg Stegenborg Madsen

Presseinformation

Tesla leverer de første Model Y i Danmark fra Gigafactory Berlin-Brandenburg

For en uge siden åbnede Tesla's nye Gigafactory Berlin-Brandenburg i Tyskland og 30 tyske kunder modtog de første Model Y Performance på fabrikken. I dag leverer vi de første Model Y i Danmark bygget fra Gigafactory Berlin-Brandenburg. Det er Tesla's første produktionsanlæg i Europa og den hidtil mest avanceret, bæredygtig og effektive fabrik. De første 6 biler leveret til danske ejere i dag er også de første Model Y Performance i Danmark.

Model Y Performance firehjulstræk er den ultimative kombination af ydeevne og nytte. Top-of-the line-versionen supplerer Model Y Long Range, som hurtigt blev danskernes favorit og er den mest leveret elbil i år. For nye bestillinger er forventet levering for Long Range allerede til maj og Performance-versionen, som ruller ud af Giga Berlin har en forventet levering i juli.

Teslas første fabrik i Europa

Gigafactory Berlin-Brandenburg er Teslas femte store globale fabrik, blot cirka 550 km fra Danmark. Fabrikken blev annonceret i november 2019 og startede med det samme i foråret 2020. Omtrent to år senere er fabrikken blevet officielt godkendt og har påbegyndt produktionen af ​​Teslas helt elektriske kompakte SUV, Model Y. Startende med Model Y Performance, skal Gigafactory Berlin- Brandenburg levere biler til alle europæiske Tesla-markeder.

Gigafactory Berlin-Brandenburg, opkaldt efter den nærliggende tyske hovedstad og dens værtsstat Brandenburg, kombinerer flere produktionsenheder på sin 300 hektars grund til et samlet fabriksgulv på over 227.000 m². Tro mod Teslas produktionstilgang er fabrikken meget vertikalt integreret. Når alle enheder kører med hastighed, vil omkring 12.000 medarbejdere producere biler, battericeller, batterier, elmotorer, plastikdele, sæder, aksler og meget mere. Med en årlig potentiel produktionskapacitet på 500.000 Model Y og op til 50 GWh batteriproduktion er det den største elbilsfabrik i Europa målt efter kapacitet.

Mere end 3000 medarbejdere er allerede begyndt at arbejde på fabrikken, og Tesla vil rekruttere tusindvis flere i de kommende måneder. Fra produktion til forretningsdrift, forsyningskæden, byggeri til teknik eller celleproduktion tilbyder Gigafactory Berlin-Brandenburg jobs inden for en række spændende beskæftigelsesområder.

I tråd med Teslas mission om at fremskynde den globale overgang til holdbar energi, er Gigafactory Berlin-Brandenburg bygget med bæredygtighed i tankerne. Tesla arbejdede sammen med lokale myndigheder og foreninger for at sikre minimal forstyrrelse af dyrelivet og for at erstatte den eksisterende fyrreplantage med en skov lavet af 60 % hårdttræ, hvilket gør den mere robust, forskelligartet og økologisk værdifuld. Tesla brugte den viden, der blev opnået ved at bygge verdensklasses faciliteter i Reno og Shanghai til at reducere det miljømæssige fodaftryk af virksomhedens aktiviteter. For eksempel vil energiforbruget pr. produceret celle falde med 70%, vandforbruget pr. bil vil være lavere end det samlede industrigennemsnit (2,2m³ mod 3,7m³), og der vil blive brugt betydeligt færre opløsningsmidler i malerværkstedet.

Model Y Performance, en familievenlig sportsvogn

De 6 danske kunder, der modtog deres biler hos Tesla Aarhus i dag, er blandt nogle af de første som får Model Y Performance i Europa. Model Y Performance leveres med 514 km WLTP rækkevidde og leveres med 21" Überturbine-fælge og Performance-bremser for total kontrol under alle vejrforhold. En kulfiberspoiler forbedrer stabiliteten ved høje hastigheder, alt sammen tillader Model Y Performance at accelerere fra 0-100 km/t på så lidt som 3,7 sekunder. Model Y Performance firehjulstræk er den ultimative kombination af ydeevne og nytte.

Model Y Performance opgraderinger inkluderer: 

  • Øget topfart fra 217 km/t til 250 km/t 
  • Hurtigere acceleration fra 5.0s til 3.7s 
  • 21'' Überturbine-fælge 
  • Performance bremser
  • Lavere affjedring 
  • Aluminiumslegerede pedaler
  • Kulfiberspoiler 

Leveringer af de første "made-in-Germany" Model Y Performance begynder i Danmark i dag. Model Y Performance begynder fra 603.816 kr med forventet levering i juli. Model Y Long Range har en forventet levering i maj.

Maria Lantz
Sr Manager, Content and Programs, Sweden, Denmark, Finland

Tilbage til nyheder

Til toppen