Nyheder

TeslaOwnersDenmark.dk

Danmark har nu Europas største Supercharger-station

6. Jun 2024 af Kim Lundberg Stegenborg Madsen

Pressemeddelelse:
 

Markant udvidelse i Kliplev - Danmarks største Supercharger-station med 48 ladestandere

 

Vi har netop fordoblet antallet af ladestandere i Kliplev. Teslas Supercharger-station er blevet udvidet med 24 yderligere V4-ladestandere, der bringer stationen op på 48 ladestandere. Med sine nu 48 Superchargers huser Kliplev Teslas største Supercharger-station i Danmark og den første med en betalingsterminal til kontaktløs kortbetaling. Ud over at være den største lynladerstation herhjemme, er Kliplev også den største Tesla-Supercharger i hele Europa. Med sine 48 Superchargers sikrer stationen nem, hurtig og økonomisk overkommelig opladning til alle elbiler.

 

Lige i tide til den foranstående sommerferie og den øgede trafik gennem Danmark og til Jyllands smukke sydkyst, åbner Tesla yderligere 24 ladestandere på Supercharger-stationen i Kliplev, som nu har 24 V3 og 24 V4 ladere, der hver kan levere op til 250 kW. De 48 ladestandere sikrer en hurtig og nem opladning for alle elbilister på den populære nord-syd motorvej gennem Danmark. For at forhindre ventetid i højsæsonen er Teslas Supercharger netværket klar til ikke kun de over 65.000 danske Tesla ejere og hundredtusind danske elbilsejere men også vores naboer fra Norge der bruger Danmark på vej syd på og tyskerne og hollænderne der kommer op på ferie.

 

Alle elbiler kan nu lade ved 48 ladestandere i Kliplev, samt ved de 40 Tesla-ladere i Kolding og yderligere 40 ladere i Haderslev. Tesla er også begyndt at tilgodese turisterne ved for eksempel vores Supercharger i Blokhus ved Danland, i Søndervig i Lalandia eller Billund ved Lalandia og ved siden af Legoland.

 

Alle disse V4 Superchargers er åbnet indenfor de sidste 6 måneder og har et 3 meter langt CCS-kabel, der nemt kan tilsluttes enhver elbils ladeport. Den er designet, så alle elbiler kan nyde godt af 250 kW opladningshastighed og har hertil en høj driftssikkerhed på 99,96 % af Teslas Supercharger-netværk. En Tesla Model Y kan lade en rækkevidde på op til 275 kilometer på 15 minutter ved V4 Superchargers.

 

Større lokationer 
Vores nyeste strategi er at åbne større lokationer for at imødekomme den voksende flåde af Tesla'er i Danmark og Europa. Kliplev lokationen i Danmark har nu rekorden som den største lokation i hele Europa med 48 Superchargers. For at perspektivere denne udvikling da de første 6 lokationer åbnede i Europa i august 2013 havde hver station 4 ladestandere. Vi har i dag i gennemsnit cirka 20 Superchargers per lokation i Danmark. 

 

Hurtigere og pålideligt 
Forbedret batteri og opladningsteknologi gør hurtigere ladehastighed muligt, op til 250 kW takket være udbyggelsen af flere V3 og V4 Superchargers. Selvom teknologien fortsætter sin udvikling, vil vi fortsat fokusere på pålideligheden, som er en af de vigtigste egenskaber ved hurtig opladning for at understøtte de lange ture. Som annonceret i vores 2021, 2022 og 2003 Impact-rapport har vi registreret en oppetid på 99.96% globalt hvert år. 
 

Information om Tesla Superchargers 

  • Teslas Superchargers er langt det største offentlige hurtigladenetværk i Europa (> 150 kW).
  • Tesla har mere end 50.000 Superchargers globalt.
  • Alle elbilister har adgang till samtlige 29 Supercharger-stationer i Danmark med i alt over 530 ladestandere.
  • Gennemsnitsprisen for opladning hos Tesla Superchargers i Danmark er i øjeblikket DKK 2,00 for Tesla-ejere og abonnenter, og for andre elbiler og ikke-abonnenter er gennemsnitsprisen i øjeblikket DKK 2,62 per kWt.
  • Andre elbiler end Tesla bruger Teslas mobilapp til at starte og afslutte opladning og til nemt at betale for opladningen. 
  • De 24 V4-ladestationerne har en betalingsterminal til kontaktløs kortbetaling.
  • Tesla tilbyder ”Time of Use”, dvs. opladning med rabat uden for tider når belastningen på elnettet er højest. 20 timer om dagen, mellem kl. 20 og 16, vil kunder få adgang til en lavere omkostning pr. kWt og samtidig reducere presset på det lokale elnet på alle Supercharger stationer i Danmark.
  • Tesla planlægger en kraftig ekspansion af Supercharger-netværket i Danmark i 2024.
  • Alle Tesla-biler har en funktion, der aktiveres, når føreren indtaster en Supercharger-station i bilens navigationssystem. Funktionen tempererer batteriet for at få den mest optimale opladning ved ankomst til Supercharger-stationen. 

 

Læs mere her...

Tilbage til nyheder

Til toppen