Nyheder

TeslaOwnersDenmark.dk

Medlemstur: GigaFactory Berlin tour 2023

25. Dec 2023 af Kim Lundberg Stegenborg Madsen

Søndag d. 3. december satte 16 Teslaer med i alt 43 heldige medlemmer kursen mod Berlin, hvor vi undervejs mødtes på Superchargers. Vejrudsigten tegnede ikke godt, specielt ikke på den jyske side, men heldigvis var vejret med vores medlemmer og de undgik det allerværste. Til gengæld var det en superflot køretur meget af vejen! 

Utroligt flot vejr at køre i - Foto: Kim Lundberg Stegenborg Madsen
Utroligt flot vejr at køre i - Foto: Kim Lundberg Stegenborg Madsen

Jyder og fynboer mødtes ved Kiplev og kørte derfra i samlet folk mod Reinfeld Supercharger, syd for Lübeck, hvor de mødtes med Sjællanderne. Her blev der hilst på hinanden, snakket sammen over frokost og fine goodiebags udleveret, hvor vores samarbejdspartner Keratech venligt have sponsoreret 6 energidrink, kuglepenne og keyhangers til hver pakke. 
Samling ved SuC Herzsprung, en af de mere kedelige SuCs - Foto: Andrej Jaroslav Rode-Festersen

TOD Goodiebag - Foto: Asger Barkholt Moss - Samling ved SuC Herzsprung, en af de mere kedelige SuCs - Foto: Andrej Jaroslav Rode-Festersen

Ved 17.30-18 tiden ankom medlemmerne til hotel Hamption by Hilton ved Alexanderplatz i Berlin og en times tid senere tog vi i samlet folk ud at spise på Hofbräu Wirtshaus Berlin, hvor vi fik et skud rigtig bayersk fest mitt Alpenmusik, grosse biere, Schnitzel, Schweinshaxe und alles, til stor morskab for alle, en virkelig god måde at få rystet medlemmerne sammen på.Hofbräu Wirtshaus Berlin - Foto: Kim Lundberg Stegenborg Madsen
Hyggelig atmosfære på Hofbräu Wirtshaus Berlin - Foto: Kim Lundberg Stegenborg Madsen

Næste dag d. 4. december gik turen mod GigaFactory Berlin om eftermiddagen, hvor vi blev blæst bagover af en skov af destination chargere, vi opgav at tælle, hvor mange der var. Da vi gik mod fabrikken er der godt gang i julestemningen udenfor med et kæmpe juletræ, boder, hvor man kunne købe noget at spise eller varmt at drikke, der var curlingbane og en flot ny lounge, som vi var den første Tesla Owners klub, der fik lov at se og betræde. 

Flot julestemning udenfor Teslas nye Lounge. Foto: Frank Sørensen
Fin og hyggelig julestemning udenfor Teslas nye, flotte Lounge. Foto: Frank Sørensen

Vi fik god tid inde i loungen til at snakke, tjekke en Model Y QuickSilver ud og bestille kaffe ved kafferobotten, der også vakte stor morskab, desuden havde Tesla udstillet en Tesla Bot, som vi også kunne få et tæt kig på, dog var denne bag glas:
Tesla Bot - Foto: Allan Høiberg Tesla GigaFactory Lounge - Foto: Andrej Jaroslav Rode-Festersen
Tesla Bot - Foto: Allan Høiberg - Tesla GigaFactory Lounge - Foto: Andrej Jaroslav Rode-Festersen

Inde på fabrikken blev vi delt op i tre grupper og ledsaget rundt på fabrikken af en Tesla medarbejder. Udover nogle gigantisk store, åbne kontorlandskaber så vi bl.a., hvordan en aluplade blev løftet op og kørt igennem fire pressemaskiner, så havde man den ene side af en Model Y karosseriet 40 sekunder senere, vi så Giga Press maskinerne, der støber hele for og bagende på Model Y, samlebånd, hvor undervogn med batteri og top karosseri med døre og sider samles til en enhed og meget mere. Meget imponerende. Vi måtte dog ikke tage billeder inde på selve fabrikken, så der må du se efter nyhedsartiklen om vores besøg ved åbningen i 2021.

Der var, til vores overraskelse, også mulighed for at tage prøveture i Model S Plaid og Model X Plaid, som var parkeret ved den ny V4 SuC, hvilket var til stor tilfredshed for nogle af deltagerne.

Ny V4 SuC ved GigaFactory - Foto: Kim Lundberg Stegenborg Madsen
Ny V4 SuC ved GigaFactory - Foto: Kim Lundberg Stegenborg Madsen

Og processen for at få en prøvetur var virkelig nem: 

  • Scan QR koden på bilen du vil prøve.
  • Vælg Tyskland som hjemmeside.
  • Skriv postnummeret 15537
  • Vælg self service.
  • Vælg den bil du vil prøvekøre.
  • Udfyld oplysningerne.
  • Ind i appen og swipe ens egen bil til højre, så er lånebilen klar til brug.
  • Udfyld, hvis appen beder dig om det.
  • God tur!

Spørgsmålet er om turen også fødte et par nye Plaid ejere på længere sigt?

Om aftenen var vi ude at spise igen, denne gang på en rigtig god SteakHouse restaurant Block House, hvor snakken gik lystigt om dagens indtryk af fabriksbesøget og den generelt fantastiske tur. Folk var generelt høje på dagens oplevelse og enkelte mente, sagt i morskab, at det var for dårligt at de var afskåret fra at deltage i næste konkurrence om billetter til GigaFactory Tour Berlin 2024.
Block House - Foto: Kim Lundberg Stegenborg Madsen
Block House - Foto: Kim Lundberg Stegenborg Madsen

Næste morgen var der morgenmad og fri leg, nogle kørte tidligt, nogle tog på sightseeing i Berlin og en del kørte hjem og mødtes undervejs på div. SuC igen. 

Det er sagt og skrevet af adskillige at de heldige medlemmer, der kommer med på næste tur godt kan glæde sig og at det er helt perfekt med to dages tur, for så når man også at lære de andre medlemmer at kende, knytte bånd og nørde snakke om el-biler, bæredygtighed og meget andet. Det sociale aspekt var for mange en stor og positiv ting ved turen har vi fået fortalt via et spørgeskema vi sendte ud efter turen og læringen fra denne tur og svarene på spørgeskemaet tager vi med og gør turen i 2024 endnu bedre! Tak til alle medlemmerne for at bidrage til en fantastisk tur og for jeres feedback efterfølgende. 

Tesla Owners Denmark foreningen er officielt medlem af Tesla Owners programmet, hvor en af fordelene er at vi hvert år får 45 billetter til rundvisning på Teslas GigaFactory fabrik i Brandenburg, Berlin. Disse billetter kan man som medlemmerne i foreningen være heldig at få en af enten ved anciennitet, ved at have ydet noget ekstra for foreningen og Tesla netværket, ved at være i top 5 over at have flest henvisninger af nye medlemmer eller ved at vinde ved lodtrækning i en konkurrence om de resterende billetter. Turen i 2024 er vi allerede begyndt forberedelser på, så meld dig ind nu, hvis du vil have chancen for at komme med på medlemsturen næste gang.

Indsamling til velgørenhed

Vi brugte også turen til velgørenhed og indsamling for Team Rynkeby og Rynkeby fonden, der støtter Børnecancerfonden samt Børnelungefonden, hvor alle km, som biler med to eller flere medlemmer havde kørt talte. Tesla Owners Denmark Foreningen og Keratech Wheels gav hver 50 øre pr. kørt km og da der i alt blev kørt 14.576 km fik vi samlet kr. 18.220,- ind til Rynkeby fonden, som bliver overdraget til dem i januar. Det er vi meget stolte af og glade for, selvom målet var sat en kende højere. Du kan læse mere om indsamlingen på nedenstående link.

Læs mere her...

Tilbage til nyheder

Til toppen