TeslaOwnersDenmark.dk

Pressemeddelelse: Tesla leverer de første Model Y Performance fra Berlin

22. Mar 2022 af Kim Lundberg Stegenborg Madsen

Presseinformation - Vi har modtaget følgende pressemeddelelse her til morgen:

Tesla leverer de første Model Y "made-in Germany" fra Gigafactory Berlin-Brandenburg

I dag leverer Tesla de første biler bygget fra Gigafactory Berlin-Brandenburg, virksomhedens første produktionsanlæg i Europa og den hidtil mest avanceret, bæredygtig og effektive fabrik. De første 30 biler leveret i dag til nye ejere er også de første Model Y Performance i Europa.

Teslas første fabrik i Europa

Gigafactory Berlin-Brandenburg er Teslas femte store globale fabrik. Byggeriet blev annonceret i november 2019 og startede med det samme i foråret 2020. Omtrent to år senere er fabrikken blevet officielt godkendt og har påbegyndt produktionen af ​​Teslas helt elektriske kompakte SUV, Model Y. Startende med Model Y Performance, skal Gigafactory Berlin- Brandenburg levere biler til alle europæiske Tesla-markeder.

Gigafactory Berlin-Brandenburg, opkaldt efter den nærliggende tyske hovedstad og dens værtsstat Brandenburg, kombinerer flere produktionsenheder på sin 300 hektars grund til et samlet fabriksgulv på over 227.000 m². Tro mod Teslas produktionstilgang er fabrikken meget vertikalt integreret. Når alle enheder kører med hastighed, vil omkring 12.000 medarbejdere producere biler, battericeller, batterier, elmotorer, plastikdele, sæder, aksler og meget mere. Med en årlig potentiel produktionskapacitet på 500.000 Model Y og op til 50 GWh batteriproduktion er det den største elbilsfabrik i Europa målt efter kapacitet.

Mere end 3000 medarbejdere er allerede begyndt at arbejde på fabrikken, og Tesla vil rekruttere tusindvis flere i de kommende måneder. Fra produktion til forretningsdrift, forsyningskæden, byggeri til teknik eller celleproduktion tilbyder Gigafactory Berlin-Brandenburg jobs inden for en række spændende beskæftigelsesområder.

I tråd med Teslas mission om at fremskynde den globale overgang til holdbar energi, er Gigafactory Berlin-Brandenburg bygget med bæredygtighed i tankerne. Tesla arbejdede sammen med lokale myndigheder og foreninger for at sikre minimal forstyrrelse af dyrelivet og for at erstatte den eksisterende fyrreplantage med en skov lavet af 60 % hårdttræ, hvilket gør den mere robust, forskelligartet og økologisk værdifuld. Tesla brugte den viden, der blev opnået ved at bygge verdensklasses faciliteter i Reno og Shanghai til at reducere det miljømæssige fodaftryk af virksomhedens aktiviteter. For eksempel vil energiforbruget pr. produceret celle falde med 70%, vandforbruget pr. bil vil være lavere end det samlede industrigennemsnit (2,2m³ mod 3,7m³), og der vil blive brugt betydeligt færre opløsningsmidler i malerværkstedet.

Model Y Performance, en familievenlig sportsvogn

De 30 tyske kunder, der i dag modtager deres bil på fabrikken, får de første Model Y Performance i Europa. Model Y Performance leveres med 514 km WLTP rækkevidde og leveres med 21" Überturbine-fælge og Performance-bremser for total kontrol under alle vejrforhold. En kulfiberspoiler forbedrer stabiliteten ved høje hastigheder, alt sammen tillader Model Y Performance at accelerere fra 0-100 km/t på så lidt som 3,7 sekunder. Model Y Performance firehjulstræk er den ultimative kombination af ydeevne og nytte. Model Y Performance opgraderinger inkluderer:

  • Øget topfart fra 217 km/t til 250 km/t
  • Hurtigere acceleration fra 5.0s til 3.7s
  • 21'' Überturbine-fælge
  • Performance bremser
  • Lavere affjedring
  • Aluminiumslegerede pedaler
  • Kulfiberspoiler

Model Y Performance begynder fra 603.816 kr. i Danmark med forventet levering i april. Leveringer af made-in-Germany Model Y Performance begynder i Danmark inden udgangen af måneden.

Tilbage til nyheder

Til toppen