TeslaOwnersDenmark.dk

Første prøvekørsel af Model Y i Danmark

25. Aug 2021 af Kim Lundberg Stegenborg Madsen

Bestyrelsen har her til morgen lånt en lækker Model Y i tre timer til første prøvetur i Danmark og vi er absolut fan af den.

Lad mig med det samme sige at en ejer af en Model S er nok det dårligste valg til testkører, da bilerne ligger for langt fra hinanden. Det giver meget mere mening at sammenligne med en Model 3, hvor skærm og styring af bilen (jeg fandt aldrig ud af, hvordan jeg talte til bilen) er det samme eller med Model X, pga. størrelse, højde mv. og så er det heldigt at der er to i bestyrelsen, der har sådan en og havde tid til at tage med på tur med kort varsel.

Model Y er 15 cm kortere, det ses næsten ikke før man stiller dem op ved siden af hinanden, den er også lidt smallere, men der er stadig masser af plads til opmagasinering.
Model Y 2021
I forhold til Model X har Model Y dual trådløs oplader indbygget og 2 store opbevarings rum i midterkonsol, samt en lidt lavere læssehøjde til bagagerummet, hvilket er en smagssag om er en forbedring eller det modsatte. Sabines bekymring var det store udsyn hun er vant til fra sin Model X ville forsvinde, da topbjælken er rykket frem på Model Y, hvor man til gengæld har helt fri himmel i glastaget. Bekymringen var væk efter 2 minutters kørsel, hvor hun også kunne konstatere at der var masser af plads over hovedet selvom hun er en høj kvinde, dog synes hun sæderne var en smule small i forhold til Model X. Sabines mand var vild med glastaget og det minimalistiske look ser og han det som en fordel at slippe for de vind-følsomme falcon Doors i det danske klima.

I forhold til Model 3, så er der højere indstigning, og man sidder højere i trafikken, der giver et bedre udsyn. Smart og funktionelt triple split bagsæde, og større åbning til bagagerummet, der giver bedre indlæsning af store eller tunge ting. Mere plads på bagsædet, vi nåede ikke at teste om der er plads til tre autostole, men det ser sådan ud. Og så er der panorama glastaget, det er utroligt så stor forskel den midterbjælke, der er fjernet gør for køreoplevelsen. En anden lækker detalje er lys i bagagerumsklappen, der giver et godt lys, når den går op

Mit eget indtryk er at Model S ligger bedre på vejen, der er mere luksus i den, men der er mange nye features i Model Y, der trækker den anden vej. Model Y bliver en kæmpe succes og havde jeg ikke allerede en Model S jeg er superglad for, så havde jeg købt en Model Y på stedet!

Fra i morgen vil du kunne prøvekøre Model Y i både Kastrup, Aarhus, Odense og Hillerød. Hold høje med Teslas nyhedsbrev og hjemmeside, hvor du vil kunne booke tid.

Læs mere: https://www.tesla.com/da_dk/modely

Tilbage til nyheder

Til toppen